אוהבים את זה קשה או רך? מעדיפים עם או בלי? מתחילים עם ומסיימים בלי? כל אחד וההעדפה שלו לגבי אופי השינה והשימוש בכרית שינה. במהלך השנים אנו יוצרים לעצמנו צורת שינה ודרך שינה מועדפת עלינו, ויודע כל אחד שבילה לילה במלון או בבית שאינו ביתו, עד כמה קשה להתרגל פתאום לשים את הראש על כרית שינה שאינה תואמת, בדיוק, את זו שאנו רגילים ומורגלים בה.
כרית שינה צריכה, בבסיסה, להיות תומכת ונוחה לנו ולעמוד השדרה שלנו. רבים מאלו האומרים כי הם אוהבים כרית שינה קשה, לדוגמא, אינם יכולים להגדיר מדוע והדבר דומה גם לגבי אלו שיבכרו לישון על כרית שינה רכה כמשי, עד שהיא אינה מורגשת כלל. חשיבות הבחירה של כרית שינה נכונה ואיכותית היא רבה ומשמעותית בכל הנוגע לבריאות שלנו ושל הגוף שלנו. הכרית חייבת להיות בעלת יכולת לשאת את משקלנו ולהוות המשך ישיר לעמוד השדרה הצווארי, במה שמכונה, בשפה מקצועית, תמיכה אנטומית. זוהי תמיכה שקשורה לגובה הכתפיים ולצורת השינה העיקרית למשל כאשר אדם נוטה לישון על הצד, על הכרית להיות קשה וגבוהה יותר מאשר אם האדם נוטה לישון על גבו, אז הכרית צריכה להיות נמוכה יותר. חשיבות נוספת היא להתאמה בין סוג המזרון עליו אנו ישנים לבין כרית השינה שלנו. לשינה על מזרונים רכים, הגורמים לגופנו לשקוע במהלך הלילה, מומלץ להיעזר בכרית שינה שטוחה בעוד שלשם שינה על מזרון קשה עדיפה כרית שינה גבוהה יותר.
בכל מקרה, לאורך השנים אנו עדים לשינויים במצב גופנו, בבריאות שלנו ובסימפטומים נוספים העלולים להכריח אותנו לשנות הרגלי חיים, כולל הרגלי שינה ולעיתים לא תהיה לנו ברירה אלא ללמוד להסתדר עם תנוחות שינה חדשות ועם עזרי שינה חדשים, כולל מזרון או כרית שינה, ובכל מצב, הדבר הכי חשוב הוא לישון הרבה, לישון בזמנים קבועים ולהירדם רגועים ונטולי מתח ודאגות.